Már hólánc nélkül is jöhetnek a külföldiek

2006.01.04. 14:05

A javuló időjárás eredményeként már nem követelik meg a hóláncot az országba belépő külföldi autósoktól. Az erre vonatkozó táblákat ugyanakkor csak letakarják, hogy az időjárás rosszra fordulása esetén gyorsan bevezethessék az intézkedést.

Az időjárás javulása miatt szerda délutántól nem követelik meg a hóláncot az országba belépő autósoktól - közölte a határőrség szóvivője szerdán az MTI-vel. Kovács Iván alezredes MTI-hez eljuttatott közleményében azt írja: a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium arról tájékoztatta a határőrséget, hogy a január 2-án bevezetett és a magyar közúti határátkelőhelyeken kihelyezett "hólánc használata kötelező" jelzőtáblák hatályát a minisztérium szerdán délután 14 órától ideiglenesen felfüggesztette.

A kihelyezett táblákat letakarják, illetve elfordítják, úgy, hogy amennyiben az időjárás romlása indokolja, azt rövid időn belül visszaállíthassák - olvasható a közleményben. A hólánc hiánya miatt az elmúlt napokban a határőrség sok külföldi autóst fordított vissza.

KAPCSOLÓDÓ CIKK