Hét ember halt meg két balesetben szombaton reggel Fejér megyében a jeges, lefagyott utakon. A Székesfehérvár környéki balesetekben a mentők huszonöt sérültet láttak el.

Hárman haltak meg szombaton Emmarózánál, a 7-es úton, amikor árokba borult az Alba Volán társaság Székesfehérvár és Füle között közlekedő menetrend szerinti járata. A szerencsétlenségben egy 35 éves polgárdi és egy 21 éves szabadbattyáni nő, valamint egy 50 éves gárdonyi férfi vesztette életét. A helyszínről egy életveszélyes és hat súlyos állapotban lévő, tizenegy könnyebben sérült utast szállítottak el a mentők. Hárman a veszprémi, a többiek a székesfehérvári kórházba kerültek.

Az oldalára borult buszt a tűzoltók darus kocsival emelték fel. A jármű ezen a héten esett át a szokásos műszaki vizsgálaton - közölte az Alba Volán Rt. vezérigazgatója a helyszínén. Tóth István elmondta: a menetrend szerinti járat Szabadbattyán felől haladt Székesfehérvár irányába, amikor a jármű vezetője észrevette, hogy egy személyautó az árokba csúszott. A busz sofőrje - elmondása szerint - működésbe hozta a retardert, azt a műszaki berendezést, amely a fékpedál lenyomása nélkül lassítja le a járművet. A busz a lefagyott úton megcsúszott, villanyoszlopnak ütközött, majd az oldalára borult.

A 63-as főúton, Bodakajtornál egy személygépkocsi kisteherautóval ütközött. A balesetben négyen vesztették életüket. A helyszínen három ember maradt holtan, valamennyien a személyautóban utaztak. A kórházba szállított másik három sérült egyikének életét a mentősök már nem tudták megmenteni. A személyautó egy autóbuszt előzött, a manővert befejezve visszatért a sávjába, ám a lefagyott úton megcsúszott, áttért a szemközti sávba, ahol frontálisan ütközött a kisteherautóval.

A helyszínen a személyautó három utasa - egy 33 éves, egy 62 éves és egy 39 éves székesfehérvári férfi - vesztette életét. A kisteherautó egyik utasa, egy 49 éves rétszilasi nő volt a negyedik áldozat. A teherjárműben utazó további két ember egyike súlyos, a másik könnyebb sérülést szenvedett.

Székesfehérvár közelében, a jeges, lefagyott utakon két másik autó is ütközött. A 81-es úton történt baleset helyszínéről egy embert életveszélyes sérüléssel mentőhelikopter vitt a veszprémi kórházba. Ketten könnyebben sérültek meg.