A Magyar Vizsla nyomdájának munkatársa faxolt a Fidesz-irodából

2006.01.09. 20:07

A Magyar Vizsla című kiadványt készítő nyomda munkatársa küldött faxot a Fidesz-irodából - közölte a G and G Nyomda Kft. a távirati irodával hétfőn délután. A kft. közleményének érkezését követő fél órán belül a Fidesz közleményben ismerte el, hogy tévedett, amikor hamisítványnak minősítette azt a dokumentumot, amelyet előző nap az MSZP sajtótájékoztatóján mutattak be a Magyar Vizsla nevű kiadványról.

A nyomda közleménye szerint tavaly december 27-én a G and G Nyomda munkatársa Budapesten folytatott egyeztetést egyik megrendelőjükkel, a Fidesz Magyar Polgári Szövetség munkatársával. Az egyeztetés témája a megrendelő által megrendelt Direct Mail (DM) levelek nyomdai előkészítése volt.
A nyomda munkatársának a Magyar Vizsla című kiadvány megrendelője, azaz az Adózók Érdekvédelmi Szövetsége Egyesület kérésére faxot kellett küldeni a Magyar Posta soproni munkatársának egyeztetés céljából, ezért a Fidesz munkatársától kért erre a tárgyalás helyszínén lehetőséget.

Így kerülhetett a Fidesz egyik telefaxának száma a korrektúra előtti példányra - magyarázta a közlemény, amely azzal fejeződött be, hogy "a nyomda ezúton kér elnézést a Magyar Vizslát kiadó egyesülettől és a Fidesz Magyar Polgári Szövetségtől a sajnálatos helyzet kialakulása miatt".

Gárván Gábor, a pécsi székhelyű G and G Nyomda Kft. munkatársa telefonon is megerősítette a közleményben foglaltakat. Annyit mondott csak, hogy "régi, jól működő kapcsolatuk" van a Fidesszel, folyamatosan dolgoznak a pártnak.

A Fidesz arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a Magyar Vizsla című kiadvány kapcsán keletkezett sajtóvita lezárása érdekében Rogán Antal kampányfőnök azonnali vizsgálatot rendelt el a Fidesz Központi Hivatalában.

"A vizsgálat az alábbi eredménnyel zárult: 2005. december 27-én mindösszesen négy munkatárs dolgozott a Hivatalban. Rogán Antal munkatársai s maga a kampányfőnök is szabadságukat töltötték, irodahelyiségeik zárva voltak. A bent dolgozó személyek a nap folyamán külső ügyféllel folytattak tárgyalást. Az ügyfél a tárgyalás közben egy fax elküldésére kért lehetőséget, amelynek tartalmáról, a címzett személyéről és a címzett telefaxszámáról a munkatársaknak nem volt és nem is lehetett tudomásuk" - írta a nagyobbik ellenzéki párt.

A vizsgálat - folytatódik a közlemény - megerősítette ugyanakkor, hogy az említett telefax, amely korábban a kampányfőnök titkárságáé volt, a központi faxhoz került, így azt a Hivatal többi munkatársa használja. "Az idegen fax erről a gépről került elküldésre" - írta a Fidesz.

Révész Máriusz, a Fidesz szóvivője vasárnap úgy nyilatkozott az MTI-nek: nyilvánvaló hamisítvány az a fax, amelyet Újhelyi István, az MSZP alelnöke mutatott be annak bizonyítékaként, hogy a Magyar Vizsla egyik oldalának másolatát Rogán Antal titkárságáról küldték el a Magyar Postának.

Újhelyi István "közröhejnek" nevezte, ami a Magyar Vizsla kiadvány kapcsán történt. Az MSZP alelnöke hétfőn az MTI-nek nyilatkozva leszögezte, várja a Fidesz bocsánatkérését. "Hányszor kell rábizonyítani valakikre, hogy hazudnak, mire végre kiállnak bocsánatkéréssel? Tegnap még engem vádoltak bűncselekmény elkövetésével, ma pedig tovább bonyolódnak szövevényes hazugsághálójukba" - fogalmazott.

Horváth Éva, a szóban forgó kiadványt kiadó Magyar Vizsla Egyesület elnöke ugyanakkor telefonon hívta fel hétfőn az MTI-t, és nyilatkozatot olvasott fel arról, hogy levélben többször életveszélyesen megfenyegették, gépkocsiját megrongálták.

 "Az MSZP rágalmai olyan mértékű feszültséget keltettek, hogy nap mint nap sértő leveleket kapok, többször életveszélyesen megfenyegettek. A helyzet - az MSZP-nek köszönhetően - odáig fajult, hogy ismeretlen aktivisták az autómat is megrongálták, komoly anyagi károkat okozva ezzel" - mondta. Szerinte "pártállami eszközökkel" akar a kormány megfélemlíteni egy civil szervezet, mivel a Pénzügyminisztérium vizsgálatot rendelt el a Magyar Postánál.

Horváth Éva, aki nyilatkozatának felolvasásán túl semmilyen kérdésre nem kívánt válaszolni, leszögezte: "Minket azonban nem lehet megfélemlíteni... A Magyar Vizsla a megdöbbentő események ellenére is arra fog törekedni, hogy a mindenkori kormányt elszámoltassa, mire költi az adófizetők pénzét."

A pénzügyminiszter hétfőn kora délután közölte, hogy vizsgálatot rendelt el a Magyar Postánál, hogy egyértelműen kiderüljön, honnan és milyen módon érkezett a Magyar Vizsla című kiadvány bemutató példánya a társasághoz.