A Magyar Vizsla című kiadvány egyik oldalának elfaxolt másolatát mutatta be vasárnapi sajtótájékoztatóján Újhelyi István: a másolaton feladóként Rogán Antal fideszes kampányfőnök titkársága van feltüntetve, és a titkárság faxszáma látható rajta. A Fidesz szóvivője "nyilvánvaló hamisításnak" nevezte a dokumentumot.

A Fidesz Szentkirályi utcai székházából a Magyar Postához faxolták el a következő számba szánt egyik oldalt, amelyet az előkészítő munkák idején valószínűsíthetően Rogán Antal, a Fidesz kampányfőnöke láthatott - mondta Újhelyi István vasárnapi sajtótájékoztatóján.

A politikus hozzátette: a kiadvány több, 2005. december 27-én elfaxolt oldalának másolata is a birtokukban van, s az oldalakon több helyütt látható, hogy kézírással javítottak bele. A szocialista politikus közölte, ezeknek másolatát szívesen átadják a Fidesznek, ha belső vizsgálatot kívánna indítani.

A Fideszhez ezer szállal köthető Mahir Cityposteren jelentek meg azok a reklámok, amelyek bevezetik ezt a mostani kampányát a Fidesznek és álcivil szervezetének - mondta Újhelyi.

A szocialista politikus szerint a Vasárnapi Hírekben megjelenteket alátámasztják a birtokukban lévő másolatok. A lap azt írta, hogy értesülései szerint a Magyar Vizsla nyomtatás előtt legalább egy magas rangú Fidesz-vezető kezén ment át. A lap úgy tudja, ez a Fidesz-vezető Rogán Antal kampányfőnök.

A Fidesz szóvivője "nyilvánvaló hamisításnak" nevezte azt az Újhelyi István szocialista politikus által közzétett dokumentumot. Amit az MSZP és Újhelyi István művel, az politikai krimibe illik - mondta a Fidesz évnyitó nagygyűlésén vasárnap Debrecenben tartózkodó Révész Máriusz.

Révész Máriusz szerint "a rendszerváltás óta nem volt példa arra, hogy egy párt dokumentumokat, iratokat hamisítson, s majd azokra hivatkozzon". A konkrét üggyel kapcsolatban elmondta, hogy december 23-ától a Fidesz iroda zárva volt, minden munkatársuk szabadságát töltötte. Az ominózus napon Rogán Antal pedig külföldön tartózkodott, így nyilvánvalóan hamisítás történt.

A Fidesz vasárnap azt is közölte, hogy helyreigazítást kér a Vasárnapi Hírektől a megjelent "Rogán Antal lehetett a Magyar Vizsla előolvasója" című írása miatt. A helyreigazítást - ahogy a Fidesz fogalmazott - a cikkben leírt hazug, valótlan és megalapozatlan tényállítások indokolják.

Horváth Éva, a szóban forgó kiadványt kiadó Magyar Vizsla Egyesület elnöke a sajtótájékoztatón elhangzottakra reagálva felháborodását hangoztatta, "hogy különböző emberek mire használják fel a mi munkánkat, így az adózók érdekvédelmi képviselőiként végzett munkánkat, és úgy látszik, hogy egyeseknek nagyon fáj az, amit mi írunk, és amit mi közlünk az adófizetőkkel".