Egy nullával többet nyomtattak több száz felsőoktatási felvételi beadványhoz tartozó csekkre, az elírás szerint 30 000 forintba kerül egy B jelű jelentkezési lap beadása, a tényleges 3000 helyett. Az Országos Felsőoktatási Információs Központ már megkezdte a hibás nyomtatványok visszahívását.

3000 helyett 30 000 forint szerepel befizetendő összegként egyes B -jelű jelentkezési lapokhoz tartozó csekkeken - tudta meg csütörtökön az Országos Felsőoktatási Információs Központ (OFIK) néhány forgalmazótól.

Az OFIK arra kéri a felsőoktatásba felvételizőket, hogy ellenőrizzék a hozzájuk került csekket, és ha nem a 3000 forintos összeg szerepel rajta, cseréltessék ki a jelentkezési lapot a vásárlás helyén - áll a központ közleményében.

Az illetékes nyomda az OFIK-nak azt a tájékoztatást adta, hogy az utolsó szállítmányba sajnálatosan hibásan nyomtatott csekkel ellátott B -jelű lapok kerültek. A közlemény szerint az OFIK azonnal megkezdte a raktáron és a boltokban lévő jelentkezési lapok felülvizsgálatát.

Előzetes adatok szerint néhány száz hibás lap van jelenleg forgalomban az utolsó szállítmányból. Ezek visszahívását és az elárusító helyek tájékoztatását azonnal megkezdték, a raktáron lévő mennyiség felülvizsgálata folyamatban van.