Egymás után licitálnak rá az önkormányzatok és a pártok a babakötvényre. A legbőkezűbben az V. kerület támogatná a gyerekeket, a kormány 40 ezer forinttal induló babakötvénye mellett 500 ezer forintot különítenének el a kerületi gyerekeknek, ezt minden évben 50 ezerrel megtoldanák. Demszky 20 ezerrel egészítené ki a rászoruló budapestieknek a kormány kötvényét. Budaörs 60 ezret, a XI. kerületi Fidesz 30 ezret adna.

Egyre bőkezűbben toldanák meg a különböző önkormányzatok és helyi pártszervezetek a kormány 40 ezer forintos babakötvényét. A licitversenyben jelenleg az V. kerületi Fidesz-frakció vezet: Puskás András kerületi frakcióvezető korábbi bejelentése szerint gyerekenként 500 ezer forintot különítenének el egy alapba. Ezt az összeget az önkormányzat évente 50 ezer forinttal növelné. A pénzt 21 évesen lehetne felvenni, amely a kamatokkal együtt a Fidesz számításai szerint meghaladná a 2,2 millió forintot. A belvárosi babakötvényt otthonteremtésre vagy felsőfokú tanulmányaikra fordíthatnák a fiatalok. A lehetőséget azok a családok vehetnék igénybe, amelyben mindkét szülő és a gyerek is kerületi lakos.

Az V. kerületi MSZP ehhez képest alaposan lemaradt tervével: e szerint a mindenkori állami támogatást megdupláznák, ez azt jelenti, hogy most 80 ezer forintot kaphatnának még a helyi újszülöttek. A pénzt 18 évesen lehetne felvenni.

Demszky Gábor (SZDSZ) főpolgármester 20 ezer forinttal egészítené ki a kormány 40 ezer forintos babakötvényét, de csak a rászorulókat támogatná. A fővárosi Fidesz-MKDSZ viszont minden bébinek megadná ezt a plusz pénzt, rászorultságtól függetlenül.

Jankó István, a XI. kerületi Fidesz elnöke szerint a városrész 30 ezer forint kiegészítést fizetne a születendő gyerekek után.

Budaörsön már döntött arról a képviselő-testület, hogy minden 2005. december 31-e után született kisbaba részére, akinek valamelyik szülője a városban lakik, az önkormányzat 60 ezer forint egyszeri támogatást utal át a gyerek nevére szóló Start-számlára - adtal hírül az önkormányzat hivatalos honlapján.

Esztergomban már egy évvel ezelőtt létrehozták a babakötvényt, amely a Szent Miklós Alap nevet kapta. Minden helyi újszülött számára 500 ezer forintos támogatást nyújt a település, amelyet évente 50 ezer forinttal egészít ki. A számlatulajdonosok huszonegy éves korukban, középfokú végzettségük igazolásával férhetnek hozzá a mintegy 2,5 millió forinthoz, amelyet esztergomi otthonteremtésre vagy tanulmányaik finanszírozására költhetnek.