Bíróság előtt Torgyán volt tanácsadója

2006.01.17. 12:48

Megkezdődött Simon László, Torgyán József egykori agrárminiszter volt tanácsadójának pere. A Concordia Rt. ügyében összesen 160 millió forint vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés a vád. Simont felbujtóként elkövetett hűtlen kezeléssel és orgazdasággal vádolják.

A vádirat ismertetésével megkezdődött a Torgyán József volt kisgazda elnök, agrárminiszter egykori tanácsadója, Simon László és 18 vádlott-társa ellen a Concordia Rt. ügyében indított büntetőper a Fővárosi Bíróságon.

Simon Lászlót felbujtóként elkövetett hűtlen kezeléssel és orgazdasággal vádolják. Az ügy másodrendű vádlottját, Korompai Nikolettet, a Concordia Rt. volt ügyvezetőjét, Simon volt élettársát szintén felbujtóként elkövetett hűtlen kezeléssel vádolják. Az első tárgyalási napon megkezdődött a vádlottak meghallgatása is, Simon László, illetve Korompai Nikolett meghallgatására egy későbbi időpontban kerül majd sor.

A Concordia Rt., illetve a GMS 96 Kft. ügyében 2003-ban emeltek vádat összesen 160 millió forint vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés ügyében. A Fővárosi Főügyészség vádirata szerint 1999-ben, illetve 2000-ben a két vállalat vezetőiként vagy alkalmazottjaiként színlelt raktárbérleti szerződéseket kötöttek más cégekkel, és fiktív számlákat állítottak ki, amelyek alapján azonban teljesítés nem történt. A Concordia Rt. az akkori Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium százszázalékos tulajdona volt. Ez a cég pedig a GMS 96 Kft. 99 százalékos tulajdonosa volt.

KAPCSOLÓDÓ CIKK