Utalványt is adnának a babakötvény mellé

2006.01.18. 7:59

Új ötlettel állt elő két fővárosi alpolgármester a babakötvény-rálicitálási dömpingben. A XXII., illetve a XIV. kerületi alpolgármesterek a hosszú távú babakötvény helyett bababoltokban azonnal beváltható utalványokat adnának az újszülöttek családjainak - írja a Népszabadság.

Alternatív javaslattal állt elő egy MSZP-s és egy fideszes fővárosi alpolgármester a babakötvényre rálicitáló kollégáik között. Budafok-Tétény alpolgármestere, a szocialista Bollók Istvánné az első gyerek születése után 30, a második után 35 a harmadik születésekor pedig 40 ezer forint értékű utalványt adna a családoknak. Az utalványokból babáknak szánt árucikkeket lehetne vásárolni. Az alpolgármester 2007-re 20 millió forint tenne félre erre a célra - írja a Népszabadság.

Hasonló javaslattal készül elő a zuglói fideszes Rozgonyi Zoltán is. A XIV. kerületi alpolgármester minden gyerek után 20 ezer forint értékű utalványt adna. A beváltásra vállalkozó kereskedéseket közbeszerzési pályázaton választanák ki.

A kormány tavaly novemberben állt elő a babakötvény ötletével, amire egymás után licitálnak rá az önkormányzatok és a pártok. Az V. kerületben például 500 ezer forintot különítenének el a kerületi gyerekeknek, amelyet ezt minden évben 50 ezerrel megtoldanák (ilyen mértékű támogatás már a kormány előterjesztésének nyilvánosságra hozatala előtt is létezett Esztergomban). Demszky 20 ezerrel Budaörs 60 ezerrel, a XI. kerületi Fidesz 30 ezerrel egészíteni ki a kormány 40 ezerét.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK