A BKV utasítására leszedték a Budapesti Riport című újságnak a közlekedési cég területén elhelyezett plakátjait. Az újság Demszky arcképével hirdette magát, és a főpolgármesterrel kapcsolatos vicceket lehetett olvasni rajta. Most egy fehér lapot raktak ki a Demszkyt ábrázoló hirdetések helyére, de a vicc azért megmaradt.

Az elmúlt napokban eltávolították azokat a BKV területén elhelyezett plakátokat, amelyek Demszky Gábor főpolgármestert figurázták ki a klasszikus viccszereplő, Jean és gazdája képzeletbeli párbeszédei révén. A BKV közleménye szerint a Budapest Riport plakátjai nem összeegyeztethetők a társaság piaci érdekeivel, mivel a BKV Rt. önkormányzati tulajdonú társaság. A reklámok sértik a társaság érdekeit és a tulajdonosa jó hírnevét is - áll a BKV közleményében.

A társaság arra is kitért közleményében, hogy sok utas telefonon jelezte, hogy nem tetszenek neki a Demszky Gábort ábrázoló plakátok. A BKV Rt. területén lévő reklámhelyeket a Peron Reklám Kft. értékesíti. A két cég közötti szerződés lehetővé teszi, hogy amennyiben a BKV vezetése úgy látja, hogy valamelyik reklám sérti érdekeit, akkor kérheti azok leszedését. A BKV erre hivatkozva kérte a plakátok eltávolítását.

Ostoba és megfontolatlan döntésnek tartja, valamint elítéli Demszky Gábor az őt kifigurázó Budapesti Riport reklámplakátjainak a BKV-járművekről való eltávolítását - ezt a főpolgármester hétfőn mondta újságíróknak Budapesten. "A véleménynyilvánítás szabadságának védelmében megszólalva helytelenítem és elítélem azt, ami történt" - idézte Demszky Gábort az MTI.

Zubkó János, az újságot kiadó cég marketingvezetője megkeresésünkre azt mondta, több száz plakátjukat szedették le. Az [origo] úgy tudja, január végéig kellett volna a szerződés szerint kint lenniük a plakátoknak. Mivel a szerződésben vállalt idő előtt lekerültek a hirdetések, ezért jogi lépések fontolgat a cég, de azt egyelőre nem tudta megmondani Zubkó, hogy mennyi kár érte őket, és hogy pereskednek-e. A Demszkyt ábrázoló hirdetések helyén most egy fehér lap látható és egy vicc: "- Hova tűnt innen, Uram? - Elfehéredtem, Jean."