Több órás kutatás után a búvárok megtalálták annak a 29 éves pákozdi fiatalembernek a holttestét, aki alatt kedden kora este beszakadt a jég a Velencei-tavon - közölte a rendőrség. A tilos helyen korcsolyázó fiatal társai a szerencsétlenség után mobiltelefonon kértek segítséget.

Az első információk szerint a három - két 29 és egy 26 éves - pákozdi fiatalember keresztül-kasul korcsolyázott a tavon. Az evezőspálya környékén észrevették, hogy vékony a jég. Ketten megálltak, harmadik társuk azonban továbbsiklott és néhány méter után elmerült.

A tavon változó a jég vastagsága. Néhol 10-14 centiméteres, másutt alig éri el az 5-6 centimétert. Különösen a kikötőmedencékben, a befolyások és a nádasok mentén, valamint ott vékony és bizonytalan a vastagsága, ahol a madarak "kifürödték" - mondta el a tófelügyelő.

Az elmerült pákozdi fiatalember holttestét több órás kutatás után a Budapestről érkezett búvárok találták meg a  a jég alatt.

A tavon egyébként már vasárnap bezárták a két kijelölt korcsolyapályát és közzétették, hogy nem javasolják a tavon a korcsolyázást, a téli sportolást.