A HVG birtokába jutott az a filmfelvétel, amelyen a Vico-birodalom egykori vezetője, Fenyő János meggyilkolásának előzményeiről beszél az áldozat bizalmasa, Perczel Tamás pszichológus. A vállalkozó egykori barátja, aki a film készítését követően meghalt rákban, beszámolt Fenyő médiaharcairól.

Perczel Tamás pszichológus-vállalkozó halála előtt adott interjút Brády Zoltán újságírónak, aki a rendszerváltás éveiről készített dokumentumfilmet - írja a HVG. A vállalkozó máig felderítetlen halálának hátterében politikai indokok és befolyásos személyekkel folytatott "magánháborúk" is állhattak - sejteti a nagybeteg Perczel a filmfelvételen.

Fenyő egykori munkatársai elismerték, hogy a felvételen leleplező nyíltsággal megszólaló Perczel Tamás valóban nagyon közeli viszonyban volt a vállalkozóval: kezdeti orvos-páciens kapcsolatuk átalakult, a pszichológus állítólag beleszólhatott a Vico médiabirodalom gazdasági-irányítási kérdéseibe is. Ugyanakkor a Fenyő környezetéhez tartozók közül sokan gondolták, hogy Perczel manipulálta az üzletembert.

A felvett anyagban az egykori bizalmas nem nevez meg konkrétan olyan személyt, aki felelős lehet a vállalkozó kivégzésszerű megöléséért, viszont azt megjegyzi, hogy szerepet játszhatott benne az, hogy befolyásos támogatói "elengedték a kezét".

Perczel elmondása szerint Fenyő "képtelen volt abbahagyni" magánháborúit, Gyárfás Tamás üzletemberrel például "halálos, vérre menő küzdelmet" folytattak a Nap-kelte tévéműsor jogai miatt. A HVG szerint Fenyő információkat gyűjtetett Gyárfás gazdasági kapcsolatairól, és az erről szóló aktát állítólag a rendőrséghez is eljuttatta, igaz, erre az akkori rendőri vezetés nem emlékszik. Gyárfás a hetilap mostani megkeresésére nem cáfolta, hogy voltak megoldatlan ügyei, de azt mondta, úgy érzi, nincs mit hozzátennie a történethez. A HVG beszámol egyébként arról is, hogy Horn Gyula akkori miniszterelnök 1997 őszén személyesen győzködte Fenyőt, hogy fejezzék be a Gyárfással folytatott küzdelmet.

A hetilap szerint Fenyőnek voltak vitái Princz Gábor egykori Postabank-vezetővel is, akit állítólag ki akart túrni a médiapiacról, és ezért szintén anyagot gyűjtött róla. Princz a HVG-nek azt mondta, nem érzi, hogy ilyen sarkos lett volna a vitájuk, és megjegyezte: "Jánost kifejezetten kedveltem, színes egyéniség volt. Évente egyszer-kétszer együtt ebédeltünk a Fórum Szállóban, kapcsolatunk ebben merült ki."

Perczel a filmben beszélt egy Székely Herbert nevű üzletemberről is, aki Fenyőt még a rendszerváltás előttről, az Egyesült Államokból ismerte, 1997 végén azonban felbukkant Budapesten, és felkereste őt. Perczel szavaiból az derül ki, hogy Fenyő az Öcsike becenevű Székellyel is konfliktusba keveredett, ennek valóságtartalmát ugyanakkor azóta sem sikerült kideríteni, a jelenleg az Egyesült Államokban élő Székelyt ugyanis a hetilap nem tudta elérni.