Februártól kampányol a Centrum Párt

2006.01.27. 16:46

100-150 millió forintból kampányol majd február közepétől a Centrum Párt, amely négy évvel ezelőtt a területi listákon több országos összesítésben a szavazatok közel négy százalékát szerezte meg.

Február 12-én, a választási programot elfogadó kongresszussal indítja kampányát a Centrum Párt - közölte Bosánszky Lajos alelnök az MTI érdeklődésére. Szavai szerint "szerény összegből", az állami támogatásból megtakarított, illetve jelöltjeik, szimpatizánsaik és tagjaik által felajánlott mintegy 100-150 millió forintból korteskednek majd.

Programjuk tervezetéről szólva annyit mondott el: a civileket a döntéshozatalba bevonó szenátus létrehozásával kétkamarás Országgyűlést szorgalmaznak, valamint azt, hogy a célszerűség szempontjait szem előtt tartva egyszerűsítsék a ma túlburjánzó, immár áttekinthetetlen hazai joganyagot. A gazdaságot az alkalmazási feltételek rugalmasabbá tételével pörgetnék fel, az agrárium problémáit pedig "a földtulajdoni viszonyokat fel nem borító mezőgazdasági holdingrendszerrel" orvosolnák.

MTI/[origo]