A miniszterelnök egyetlen olyan momentumot sem lát a vállalkozásaival kapcsolatban az elmúlt időszakban megjelent írásokban, amely bármilyen érdemi aggályt felvetne. Gyurcsány Ferenc ezt pénteken a Magyar ATV televízió esti műsorának vendégeként mondta.

Minden alkalommal bebizonyosodott, hogy az állítások legalábbis vitatható igazságtartalmúak. A felvetett jogi pontatlanság következtében senkinek sem előnye, sem hátránya nem volt - jelentette ki a kormányfő azzal kapcsolatban, ami cégérdekeltségéről a Magyar Nemzet című lap cikksorozatában az elmúlt időszakban megjelent.

Gyurcsány Ferenc közölte: olyan ügyről, egy cég bt.-ből kft.-vé alakulásáról van szó, amelyet semmi értelme napirenden tartani. Hozzátette: természetesen beperli a Magyar Nemzetet, mert olyan rágalmak érték, amelyeket el kell vinni a bíróságig, hogy az megvédje a gazdasági társaságot, valamint az ő személyét.

A miniszterelnök megjegyezte, hogy a közvélemény-kutatások szerint politikusi elfogadottsága soha nem volt olyan magas, mint most,és hivatalban lévő miniszterelnök korábban soha nem volt egyformán népszerű az ellenzék vezetőjével a választások előtt.

A Magyar Nemzet január 18-i számában megjelent írás szerint "a miniszterelnök egy nem létező céggel alapozta meg vagyonát", "1993-1995 között egy olyan cég tulajdonosának és ügyvezetőjének adta ki magát, amelyik nem létezett, azaz illegálisan, fantomcégként működött".

A napilap címoldalán közölte azt a cégadat-másolatot, amely szerint a cégbíróság 1993. szeptember 17-én elutasította a Nomentana Pénzügyi Tanácsadó Kft. bejegyzését. A lap közölte több olyan szerződés fénymásolatát is, amelyet Gyurcsány Ferenc a Nomentana Kft nevében kötött, illetve jegyzett. Ezek a dokumentumok részben a cégbíróság elutasító határozata előtt, részben pedig azt követően születtek.