Újra lehet korcsolyázni a Velencei-tavon miután kemény hideg felhizlalta a jeget. Az agárdi Pop Strand programszervezője ugyanakkor figyelmeztetett: veszélyes sötétedés után a jégen maradni. A héten egy férfi meghalt amikor beszakadt alatta a jég.

A kemény hideg 17 centiméter vastagra "hizlalta" a Velencei-tó jegét, így ismét lehet korcsolyázni a tavon, de csak a kijelölt szakaszokon - közölte szombaton az agárdi Pop Strand programjainak szervezője. Turbók János elmondta: táblákkal jelölték ki a korcsolyapálya területét, azon túlhaladni, illetve sötétben a jégen tartózkodni balesetveszélyes.

Felhívta a figyelmet arra: a nádasok mentén, a kikötőmedencékben, a befolyásoknál és ott, ahol a madarak "kifürdik" a jeget, vékonyabb lehet, beszakadhat a jégpáncél. Ezen a héten már történt egy tragikus baleset a Velencei-tavon, kedden este egy korcsolyázó alatt beszakadt a jég a parttól 300-400 méterre. A 29 éves férfi holttestét a búvárok hozták felszínre.

A Pop Strandon egyébként a hétvégén zene, melegedő, büfé várja a téli sportok kedvelőit és fakutyát is lehet kölcsönözni. Az MTI információja szerint a velencei déli kanyarban is megnyílt a szabadtéri korcsolyapálya.