Az MDF és a Fidesz-KDNP közös jelöltjeként indul az országgyűlési választáson Gémesi György és Sisák Imre MDF-es politikus.

A két MDF-es politikus fideszes-kereszténydemokrata támogatásáról szóló megállapodást hétfőn írta alá Hock Zoltán, az MDF elnökhelyettese és Semjén Zsolt, a KDNP elnöke. A Fidesz és a KDNP már korábban együttműködési megállapodást kötött a választásokra.

Gémesi György Gödöllőn, Sisák Imre pedig a Nógrád megyei Pásztón indul MDF-Fidesz-KDNP közös jelöltként egyéniben az országgyűlési mandátumért. Hock Zoltán kiemelte: a megállapodás a két jelölő szervezet egyenrangúságát tükrözi, a két jelölt ugyanakkor nyilatkozott arról, hogy az új Országgyűlésben is az MDF-frakcióban kívánnak dolgozni.

Semjén Zsolt azt hangsúlyozta: mindig arra törekedtek, hogy az MDF, a Fidesz és a KDNP között minél szorosabb együttműködés jöjjön létre, bár - mint mondta - "mi el tudtunk volna képzelni még szorosabbat is". A szerződés legfontosabb üzenetének azt nevezte, hogy az MDF, a Fidesz és a KDNP közösen vág neki annak a feladatnak, hogy Magyarországnak új, jobbközép kormánya legyen 2006-ban.