Pert nyert kedden a rendőrséggel szemben a MAGOSZ. A Fővárosi Bíróság ítélete szerint a rendőrség a múlt évi gazdademonstráció során jogtalanul tiltotta meg, hogy a gazdák március közepén 200 erőgéppel az Országház előtti parkolóban tiltakozzanak.

Pert nyert a rendőrség ellen a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (MAGOSZ). A Fővárosi Bíróság ítélete szerint a rendőrség a múlt évi gazdademonstráció során jogtalanul tiltotta meg, hogy a gazdák március közepén 200 erőgéppel az Országház 17-es kapuja előtti parkolóban tiltakozzanak.

Bányai Gyula, a  MAGOSZ jogi képviselője elmondta: a múlt évi gazdatüntetés során a demonstráló gazdák 200 erőgéppel négy napig az Országház parkolójában demonstráltak. Ezt követően jelentette be a MAGOSZ, hogy március 13-20 között az Országház 17-es kapuja előtti parkolóban kíván újabb demonstrációt tartani. Ezt a bejelentést a rendőrség indoklás nélkül elutasította, és nem engedélyezte a demonstrációt.

A MAGOSZ ezután fordult a bírósághoz. Az ítélet kimondja, hogy amennyiben korábban már engedélyezte a rendőrség a demonstrációt ugyanazon a helyen, akkor hatáskör hiányában nem utasíthat el egy újabb demonstrációs bejelentést. A bíróság helyt adva a MAGOSZ kérelmének új eljárásra kötelezte a rendőrséget.