Nem helyezhet el plakátokat a budapesti Flórián téren a Fidelitas, a Fidesz ifjúsági szervezete, miután a Fővárosi Közgyűlés kormánypárti többsége nem adott rá engedélyt.

A Fővárosi Közgyűlés városképvédelmi bizottságának kormánypárti többsége nem járult hozzá szerdán, hogy a Fidelitas a hétvégétől plakátokat helyezzen el a Flórián téren. A testület városképi okok miatt utasította el a kérelmet. Arról azonban nem kapott konkrét tájékoztatást, hogy milyen tartalmúak ezek a plakátok.

Endrédy István (MKDSZ) bizottsági elnök tájékoztatása szerint ahogy más ilyen közterület-használati kérelmeknél, például a Felvonulási téri plakátkiállításnál, itt sem a plakátok tartalma alapján kellene dönteni.

Bihary Gábor (MSZP), aki egyúttal óbudai képviselő is, közölte, hogy választókerületében nem szeretne politikai plakátokat látni a közterületeken. Németh Zoltán (Fidesz) úgy vélte, hogy a kormánypártok részéről hibás dolog feltételezés alapján dönteni. Az ellenzék sem szokott feltételezésekre hagyatkozni a döntéseknél - jegyezte meg.