Hiller Gyurcsányt javasolja miniszterelnök-jelöltnek

2006.02.04. 12:59

Gyurcsány Ferenc miniszterelnököt javasolja az MSZP miniszterelnök-jelöltjének Hiller István, az MSZP elnöke. A politikus az MSZP országos választmányának ülésén beszélt a miniszterelnök-jelölt személyéről. A választmány egyhangúlag megszavazta, Gyurcsány jelölését.

Gyurcsány Ferenc jelenlegi miniszterelnököt javasolta az MSZP miniszterelnök-jelöltjének a tavaszi parlamenti választásokra Hiller István, az MSZP elnöke szombaton Budapesten. "A miniszterelnök-jelölt megnevezése általában súlyos feladat, de az MSZP "tagsága, sok százezer szimpatizáns, támogatóink (...) már döntöttek. Azt javaslom, hogy Magyar Szocialista Párt miniszterelnök-jelöltje Gyurcsány Ferenc legyen" - mondta a politikus az MSZP országos választmányának ülésén.

Az országos választmány tagjai a bejelentést tapssal fogadták, és egyhangúlag megszavazták. A szavazás előtt derültséget váltott ki az, hogy néhányan a testület tagjai közül azt kérdezték a politikustól, vállalja-e. Simon Gábor, az MSZP országos választmányának elnöke bejelentette: az országos választmány az országos elnökség javaslata alapján a kongresszusnak azt javasolja, hogy Gyurcsány Ferencet jelölje miniszterelnöknek. Az országos elnökség és a választmány együttes javaslatáról az MSZP február 18-i kongresszusa hozza meg a végső döntést.

KAPCSOLÓDÓ CIKK