Ketten meghaltak egy hatvani vasúti balesetben

2006.02.05. 20:05

Ketten meghaltak, amikor személygépkocsijukat vasárnap elsodorta egy vasúti átjáróban a Budapest felé tartó gyorsvonat Hatvan külterületén - közölték a rendőrség és MÁV szóvivői az MTI-vel.

A Hatvan külterületén lévő Temető úti vasúti átjáró félsorompóval és fénysorompóval egyaránt el van látva. A gépkocsi vezetője a piros jelzés ellenére, a lecsukódott félsorompót kikerülve hajtott a sínekre - mondta Soltész Bálint, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtügyeletese.

A szerelvény közel 100 méteren keresztül tolta maga előtt a személygépkocsit. Az ütközés nyomán a helyszínen életét vesztette a gépkocsit vezető 25 éves nő és utasa, egy szintén 25 esztendős férfi.

Kavalecz Imre, a MÁV szóvivője szintén arról tájékoztatta az MTI-t, hogy piros jelzésnél, a leeresztett félcsapórudat megkerülve hajtott a személygépkocsi a vasúti sínekre, a Sátoraljaújhely-Miskolc irányából érkező gyorsvonat elé.

A MÁV szóvivője elmondta, hogy a balesetben a gyorsvonat mozdonya megrongálódott, ezért a szerelvényt vissza kellett vontatni Hort-Csányba, ahonnét új mozdonnyal indul majd tovább Budapestre.

A járat eredetileg Budapestről Sopronba ment volna tovább. Budapestről a menetrend szerint megadott időpontban mentesítő járatot indítottak Sopronba, a Sátoraljaújhelyről indult járat Győrön át, Hegyeshalomba megy majd. A Sopronba, illetve Szombathelyre tartó utasoknak Győrben át kell szállniuk.

KAPCSOLÓDÓ CIKK