Tíz helyen indít közös képviselőjelöltet az áprilisi választásokon az MSZP és az SZDSZ. Közös jelölt lesz többek között Juhász Ferenc honvédelmi miniszter és Lamperth Mónika belügyminiszter is.

Az MSZP és az SZDSZ tíz helyen indít közös képviselőjelöltet az áprilisi választásokon - közölte hétfőn a liberális párt ügyvivője. Gulyás József hozzátette, hogy a jelöltek már a kopogtatócédulát gyűjtik, tehát ezzel lezártnak tekintik az ilyen megállapodásokat.

A legutóbbi megállapodások értelmében Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 8. számú választókörzetében, Vásárosnaményban Jüttner Csaba liberális polgármester, a 3. választókörzetben, Tiszvasváriban pedig Juhász Ferenc szocialista honvédelmi miniszter lesz a két párt közös jelöltje.

Somogy megyében Kaposváron, az 1. számú választókörzetben Lamperth Mónika szocialista belügyminisztert támogatja együtt az MSZP és az SZDSZ. Lamperth Mónika négy éve is itt nyert, azonban a két szabolcsi körzetben 2002-ben fideszes győzelem született, igaz mindkét esetben igen szoros volt az eredmény, így a liberális párt ügyvivője szerint ezzel az együttműködéssel megteremtik a győzelem esélyét.

A választási együttműködés eredményeként a szegedi 1. választó körzetben Botka Lajos szocialista, a 2. körzetben Újhelyi István szocialista, a 3. körzetben a szabad demokrata színekben induló Sándor Klára lesz a közös jelölt, Kecskeméten a 2. választókörzetben Szécsi Gábor polgármester, az 1. körzetben pedig Balogh László, az MSZP megyei közgyűlésének elnöke indul a két párt jelöltjeként.

Szombathelyen a 2002-es megállapodást újítják meg, itt ismét az SZDSZ-es Hankó-Faragó Miklós, az igazságügyi tárca államtitkára indul az 1. körzetben, aki négy éve is megszerezte egyéniben a mandátumot. Közös jelölt lesz a 2. körzet szocialista indulója, Gaál Angelika is.