Ritkítás helyett sűríti járatait a BKV

2006.02.07. 7:46

A korábbi tervektől eltérően mégsem ritkulnak idén a BKV járatai, a civilek tiltakozása miatt a közlekedési vállalat elállt a ritkításoktól. A reptérről ráadásul új buszjárat is indul - írja a Népszabadság.

A BKV sajtóosztálya emlékeztetett arra, hogy a Fővárosi Közgyűlés VárosüzemeltetésiBizottság február 6-án fogadta el a 2006. évi Paraméterkönyvet, amely többek között a járatszámokat és sűrűségeket határozza meg. A közlekedési vállalat és a Fővárosi Önkormányzat közötti szerződésnek megfelelően a BKV tavaly októberig nyújtotta be a Paraméterkönyvet, amit aztán a VárosüzemeltetésiBizottság megtárgyalt.

A BKV, valamint a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) is támogatta azt a többhetes egyeztetés után megszületett változatot, amely végül nem tartalmazza a korábban bírált járatritkításokat -  - írja a Népszabadság.

Így idén is a 2005-ös menetidővel közlekedik a 68-as, 28-as és a 37-es villamos, valamint a 77-es autóbusz. Vagyis a civilek szorgalmazására a közlekedési vállalat elállt az idénre tervezett kedvezőtlen változtatásról.

A bizottság foglalkozott a BKV-járatokat általánosan jellemző zsúfoltság problémájával is. Felkérték Vajda Pál (MSZP) városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettest, hogy április végére készítsen zsúfoltságkezelési tervet a 90 százalék feletti terheléssel közlekedő járatokra. A tervezetnek meg kell határoznia az esetleg szükséges járatsűrítéseket, vagy a járműszám növelését.

A városüzemeltetési bizottság hétfői ülésén döntés születte arról is, hogy új reptéri buszjárat indul április elején, a 200-as jelzésű hat darab csuklós Volvo-busz Ferihegy 2-ről indul, bekanyarodik az 1-es terminálhoz, a végállomása pedig Kőbánya-Kispesten lesz. A repülőtéri járat sűrűsége csúcsidőben 8, egyébként 12 perc lesz.

KAPCSOLÓDÓ CIKK