Kedden elszenvedett bordatörése miatt lemondta a heti programjait és jövő heti balkáni látogatását Somogyi Ferenc külügyminiszter. A minisztert egy budapesti kórházban ápolják, miután berlini látogatásán elcsúszott a jégen, és kórházba szállították.

Forrás: [origo]
Somogyi Ferenc

Bordatörése miatt lemondta e heti programjait Somogyi Ferenc külügyminiszter, és elhalasztja jövő hét elejére tervezett balkáni látogatásait is - közölte Polgár Viktor külügyi szóvivő. Somogyi Ferenc eredetileg csütörtökön délben találkozott volna Olli Rehnnel, az Európai Unió bővítési biztosával, aki Budapesten tárgyal, a külügyminiszter helyett Bársony András politikai államtitkár fogadja az EU-biztost - áll a Külügyminisztérium közleményében. A külügyminiszter hétfőn és kedden Belgrádba, Podgoricába, illetve Pristinába utazott volna, de balkáni körútját későbbi időpontra halasztotta.

Somogyi Ferenc németországi látogatása utolsó napján, kedden bordatörést szenvedett, s jelenleg egy budapesti kórházban ápolják. A külügyminiszter a közelmúltban elhunyt Johannes Rau, volt német államfő tiszteletére rendezett emlékceremónián vett részt Berlinben, ahol a jeges úton megcsúszott, elesett és a mentők kórházba szállították, majd hazautazott Magyarországra, s kórházba került megfigyelésre.