Vádat emelt az ügyészség Tasnádi Péter ellen; tizenegy különböző bűncselekménnyel vádolják, többek között azzal, hogy az ő utasítására késeltek meg több embert és gyújtottak fel autókat; a vádiratban szereplő 11 bűncselekmény közül kilencet bűnszervezet tagjaként követett el - hangzott el a TV2 Tények című hírműsorában csütörtökön.

Varga Jenő, a Fővárosi Főügyészség szóvivője a műsorban azt mondta: a vád tárgyává tett bűncselekmények eleinte az elsőrendű vádlott, Tasnádi személyes sérelmeinek megtorlására irányultak, de később megjelent az anyagi haszonszerzési cél is.

Tasnádi Péter ügyvédje, Tuza Péter kijelentette: "a korábbi, úgynevezett maffia-ügyben, amelyet Tasnádi Péter ellen folytattak, a maffiavád addig volt nagyon erős, amíg el nem jutottunk a bíróságig".

A Nemzeti Nyomozó Iroda december 6-án tudatta, hogy vádemelést javasol T. Péterrel és társaival szemben, mások mellett életveszélyt okozó testi sértés, súlyos testi sértés, sikkasztás, csalás, zsarolás, személyi szabadság megsértése és közveszéllyel fenyegetés miatt.

A rendőrség által következetesen T. Péterként emlegetett Tasnádi Péterrel szemben 2004 októbere óta folyt büntetőeljárás többek között azért, mert a gyanú szerint megbízásából egyik ismerőse 2001 novemberében életveszélyesen megsebesítette volt felesége élettársát, majd 2004 márciusában súlyos sérülést okozott egy sértettnek. Szintén Tasnádi Péter felbujtására gyújtottak fel 2004 júniusában egy személygépkocsit, szintén a fővárosban. 2002-ben pedig felesége válóperes ügyvédjét bántalmazták az ő megbízásából.