Elfogta a rendőrség a múlt heti soproni taxis-gyilkosság feltételezett elkövetőit, akik beismerték tettüket. A 18 és 25 éves fiatalemberek féltestvérek, a taxistól elvett 8000 ezer forintos zsákmányt elosztották maguk között. Egyikük tavaly még börtönőrként dolgozott.

A gyilkossághoz használt fegyver vezette el a testvérpárhoz a rendőröket, akik kiderítették, hogy tavaly novemberben az egyik soproni lakásból rejtélyes körülmények között eltűnt egy legálisan és az előírásoknak megfelelően tartott 9 mm-es Parabellum tele tárral. Az esetre azért figyeltek fel, mert a lakásban három albérlő lakott, és az egyikük tette a feljelentést, azonban betörésre utaló körülmények nem merültek fel - áll a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye.

Az említett lakásban élő 25 éves A. Anzelmet a taxis bűncselekmény elkövetésének időpontjára nem tudott magának alibit igazolni. Házkutatást tartottak nála, valamint féltesrtvérénél, a 18 éves Sz. Zsoltnál is. Sz. Zsolt  alibit igazolt féltestvérének, a kihallgatások alatt ugyanakkor ellenmondásokba keveredtek, ezért a rendőrök hazugságvizsgálat alá vetették őket, amely egyértelműen bizonyította, hogy közük van a gyilkossághoz - áll a közleményben.

Kihallgatásuk során - ahogy a rendőrség fogalamaz - "a jól megválasztott taktikának köszönhetően" először Sz. Zsolt vallott, majd megmutatta a gyilkossághoz használt fegyvert, amelyet szétszerelt állapotban az egyik soproni garázssor háta mögött rejtettek el. Ezt követően A. Anzelm is beismerő vallomást tett, miután megmutatták neki a pisztolyt.

Elmondásuk szerint rabolni indultak a csőre töltött fegyverrel, amelyet A. Anzelm tulajdonított el tavaly novemberben albérlőtársától. Miután a taxival a  Brandmajori bekötő úthoz értek, a hátul ülő Sz. Zsolt felszólítás nélkül lőtt. Állítása szerint a pisztoly véletlenül sült el. Ezt követően a gépkocsit leállították, világítását lekapcsolták, majd a pénztárcával elmenekültek. Gyalog mentek Sz. Zsolt lakására, ahol a zsákmányolt 8000 forintot elosztották maguk között. A pénztárcát már útközben az egyik szemetestárolóba dobták.

Sz. Zsoltot korábban már elítélték vagyonelleni bűncselekményért. Jelenleg munkanélküli, apjával élt együtt az egyik soproni emeletes házban. Féltestvére egy gyermekes, de válófélben lévő,jelenleg szintén munkanéküli, korábban egy börtönben dolgozott. A rendőrség szerint a munkahelyén fegyelmi problémák voltak vele, ebből kifolyólag szolgálati feladat ellátása alóli kibúvás miatt ő is büntetett előéletű.

A nyomozás jelenlegi szakaszában nyereségvágyból és közfeladatatot ellátó személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettével gyanúsítják őket, amely akár életfogytig tartó szabadságvesztéssel büntethető. Mivel a tetteseket a nyomozók kerítették kézre, ezért az egymillió forintos nyomravezető díjat visszavonta a főkapitányság.

Február 2-án este 23 óra körül Sopron külterületén lőtték le az 57 éves taxist  A meggyilkolt sofőrt alkalmazó társaság arról ismert Győr-Moson-Sopron megyében, hogy magas színvonalú szolgáltatás nyújtására törekszenek, ennek érdekében például csak Mercedes márkájú autókkal járnak.