Törvényt sértett a váci Fidesz

2006.02.10. 14:57

Elmarasztalta a helyi választási bizottság a váci Fideszt, mert a városháza bejáratán helyezett el egy petíciót. A jogszabályok szerint a petíció plakátnak minősül, márpedig állami vagy önkormányzati hatóság épületén plakát elhelyezése tilos.

A helyi és a területi választási bizottság szerint is törvénysértést követett el a Fidesz váci szervezete, amikor petíciót helyezett el a városháza kapuján - áll a városi önkormányzat által pénteken az MTI-hez eljuttatott közleményben.

A dokumentum szerint kifogás érkezett a választási bizottsághoz amiatt, hogy a Fidesz helyi szervezete január 28-án - a választási kampány keretében - petíciót helyezett el a városháza kapuján. A választási bizottság a kifogásnak helyt adott, és a Fideszt eltiltotta a további jogsértéstől, a párt fellebbezését a Pest Megyei Területi Választási Bizottság is elutasította.

A törvény szerint ugyanis az elhelyezett petíció plakátnak minősül, márpedig állami vagy önkormányzati hatóság épületén plakát elhelyezése tiltott cselekedet - hívja fel a figyelmet a dokumentum.

KAPCSOLÓDÓ CIKK