Demszky Gábor főpolgármester vitára hívta Orbán Viktort. Demszky szerint a nyilvánosság előtt kellene megvitatniuk, hogy Orbán Viktor hozzáállása mikor és miért változott meg a négyes metróval kapcsolatban.

Demszky Gábor nyilvános vitára hívta Orbán Viktort, a pártelnök Budapestre vonatkozó legfrissebb ígéretei miatt - olvasható a főpolgármester közleményében. Demszky ugyanis meglepőnek tartja a Fidesz elnökének múlt csütörtöki azon kijelentését, hogy "ha a fővárosiak visszaengedik a miniszterelnöki székbe, akkor sínre teszi a 4-es metrót".

Demszky Gábor szerint a 4-es metró ügye sínen van Orbán Viktor nélkül is, jelzi ezt, hogy megbízólevelet kaptak az alagút fúrói. Demszky emlékeztet arra is, hogy a volt miniszterelnök az elveszített 2002-es önkormányzati választások után állítatta le a metróberuházást. Felidézi Orbán Viktornak azt a kijelentését is, miszerint a metró a gazdag országok luxusa.

A főpolgármester arra kéri politikustársát, hogy a nyilvánosság előtt vitassák meg mit is tett kormányfőként a budapestiekkel. Egy ilyen vita alapján mindenki eldöntheti, hogy mennyire hitelesek Orbán Viktor Budapestre vonatkozó legújabb ígéretei - jegyzi meg levelében a főpolgármester.