Felfüggesztett börtönt kért az ügyész Bácskaira

2006.02.15. 12:33

Felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását kérte az ügyész a maffiaellenes központ korábbi vezetőjére, Bácskai Jánosra a szerdai tárgyaláson. A vádlott ellen a Kulcsár-üggyel kapcsolatos bűnpártolás és államtitoksértés miatt folyik eljárás.

Felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását kérte vádbeszédében Ács Tibor ügyész Bácskai Jánosra szerdán, Szegeden, a megismételt elsőfokú eljáráson, mely hivatalos személyként elkövetett bűnpártolás és államtitoksértés miatt indult a maffiaellenes központ korábbi vezetője ellen.

Az ügyész elmondása szerint a vádlott hivatalos személyként eljárva szándékosan segítséget nyújtott Kulcsár Attilának, hogy az általa elkövetett bűncselekmény miatti felelősségre vonást elkerülje, illetve gondatlanul előidézte annak veszélyét, hogy a rábízott államtitoknak minősülő iratokat illetéktelenek megismerjék. Kulcsárt, a K&H Equities volt üzletágvezetőjét és húsz vádlott-társát sikkasztással, pénzmosással, okirat-hamisítással vádolják.

Korábban, első fokon, a Fővárosi Bíróság kimondta Bácskai bűnösségét és lefokozta, ám az ítélőtábla megalapozatlanság és eljárási szabálysértések miatt hatályon kívül helyezte a nem jogerős döntést, és a megismételt eljárás lefolytatására a Csongrád Megyei Bíróság Katonai Tanácsát jelölte ki. A tábornok mindvégig tagadta a terhére rótt cselekmények elkövetését.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK