Csalással vádol Fidesz-aktivistákat Csapody

2006.02.16. 12:58

Szaporodnak a kopogtató cédula-gyűjtéssel kapcsolatos feljelentések. Csapody Miklós szerint a Fidesz visszaél a nevével. A Fidesz szerint viszont nincs szükség az MDF-es politikus ajánlószelvényeire, mert ezres nagyságrendben kapják a cédulákat.

A Fidesz aktivistái egy MDF-es országgyűlési képviselő nevében gyűjtöttek ajánlószelvényeket - állította csütörtöki sajtótájékoztatóján az érintett, Csapody Miklós. A politikus bejelentést tett a XI. kerületi rendőrkapitányságon.

"Ha a Fidesz aktivistái az én nevemben gyűjtenek kopogtató cédulát, amit én azután nem látok, akkor ez az én fogalmaim szerint kimeríti a csalás fogalmát" - jelentette ki a képviselő.

A rendőrségi bejelentésben, melyet a politikus a sajtó rendelkezésére bocsátott, azt írja: a Fidesz megbízottja egy választópolgárral azt közölte, hogy "Csapody Miklós Deák András javára visszalépett, nem jelölteti magát, így nincs MDF-es jelölt", ezért az ajánlószelvényt a "jobboldal jelöltje", Deák András nevére kéri kitölteni. A politikai agressziónak egy eddig nem tapasztalt válfajával állunk szemben - jegyezte meg Csapody Miklós.

Névtelen választópolgár által ismeretlen személynek címzett váddal elég nehéz bármit is kezdeni - reagált a hírre Deák András. A fideszes politikus nem ellenségnek, hanem politikai riválisnak tekinti Csapody Miklóst. "Hogyha segítségre van szüksége a 750 kopogtató cédula összegyűjtéséhez, mondja meg, mennyi hiányzik, azt az aktivistáimmal szívesen összeszedetem" - jegyezte meg. Hozzátette: már csak azért sem feltételezhető, hogy szükségük lenne az MDF-es politikus kopogtatócéduláira, mert ezres nagyságrendben kapják az ajánlószelvényeket.

KAPCSOLÓDÓ CIKK