Pokorni felelősről beszél a szerverügyben

2006.02.17. 8:45

Pokorni Zoltán Fidesz-alelnök szerint vállalnia kell a felelősséget annak a fideszes munkatársnak, aki a kampányanyagokat töltötte le az MSZP szerveréről. A politikus közölte, az ügy rossz a Fidesznek, az MSZP-nek viszont alkalom arra, hogy elterelje a figyelmet fontosabb témákról.

Vállalnia kell a felelősséget annak a Fidesz-munkatársnak, aki kampányanyagokat töltött le az MSZP szerveréről - mondta Pokorni Zoltán, a Fidesz alelnöke a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában, péntek reggel.

"Az illető vállalja a felelősséget, ostoba volt, felelőtlen volt, nem menti őt, hogy más sem tudott volna esetleg ellenállni annak, hogy meglesse Hiller Istvánt Che Guevara polóként lefestve" - mondta a politikus.

Mint közölte, az ügy "elég rossz" a Fidesznek, az MSZP számára viszont alkalmas arra, hogy elterelje a figyelmet a jóval fontosabb kérdésekről. "Egy lelkes aktivista, vagy túlbuzgó, ostoba és felelőtlen ember hibát követett el, ennek a hibának álljon elébe" - mondta a Fidesz alelnöke.

Szerinte nem a Fidesz, hanem a rendőrség dolga kideríteni, ki követte el a hibát. Arra a felvetésre, hogy lezárulna a vita, ha bemutatnák az e-mailt, amiben megkapta az illető a jelszót, Pokorni Zoltán úgy válaszolt: ő is azt gondolja, hogy ez a megoldás.

Az MSZP feljelentés is tett az ügyben, és állásfoglalást is kért az Országos Választási Bizottságtól a számítógépes betörés miatt. A bizottság azonban a jogorvoslati kérelem határidejének lejárta miatt nem tudott foglalkozni a beadvánnyal.

A Hiller Istvánnal kapcsolatos, illegálisan letöltött kampányanyagokat a Magyar Nemzet adta közre a múlt héten. Később az MSZP közölte, hogy egy fideszes szerverről hatoltak be a párt belső rendszerébe.

KAPCSOLÓDÓ CIKK