Több halálos közlekedési baleset is történt szombat reggel a jeges utakon. Bajánál egy férfi személygépkocsijával az árokba szaladt és egy fának ütközött, míg az 51-es úton személyautó és gépkocsikat szállító tréler ütközött. A 6-os úton ketten haltak meg egy frontális ütközésben.

Meghalt egy férfi, amikor személygépkocsijával szombaton reggel a jeges útról az árokba szaladt és egy fának ütközött Baja mellett az 55-ös úton. A személygépkocsi utasa a helyszínen meghalt, az autó vezetőjét a mentők kórházba szállították. A baleset a Duna-híd közelében történt - közölte Marsa Ödön százados, a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletese, hozzátéve, hogy a jeges úton a megye déli részén több kisebb baleset is történt szombaton reggel.

Az 51-es úton is halálos baleset történt Dunapataj és Harta között szombat reggel, amikor személyautó és gépkocsikat szállító tréler ütközött. A jeges úton megcsúszott és keresztbe fordult a tréler, amelybe a szemből érkező személygépkocsi beleszaladt. Az autó vezetője, egy 34 éves solti férfi a helyszínen meghalt. A kamion pótkocsija felborult és onnan több autó az úttestre zuhant. Elhúzódó, több órás műszaki mentésre kell számítani.

Ketten meghaltak, amikor egy személygépkocsi előzés közben frontálisan ütközött egy teherautóval Adony külterületén szombaton, a 6-os utat lezárták - közölte a rendőrség. Az autó vezetője és utasa vesztette életét a balesetben.

Súlyos baleset Borsodban

Mindkét sávot lezárták a 26-os számú főúton egy baleset miatt, amelyben egy teherautó és két személyautó ütközött. A baleset Miskolc és Kazincbarcika között, a sajóbábonyi elágazás előtt történt.

A köd és csúszós út miatt két autó frontálisan ütközött, a harmadik pedig belehajtott az ütköző járművekbe - közölte Kompoltiné Jakab Ilona, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője. Sérültekről egyelőre nincs pontos információ, az egyik autó vezetőjét, aki vélhetően súlyos sérüléseket szenvedett, a tűzoltók próbálják kivágni a roncsból.

Fokozott óvatosságot kérnek a fővárosban

A síkos utak miatt fokozott óvatosságra inti a közlekedőket a Fővárosi Közterület-fenntartó Rt. Közleménye szerint a lehullott nagy mennyiségű hó nappal megolvad, a burkolat vizes lesz, majd az esti órákban lefagy, így az utak síkossá válnak.

A Fővárosi Közterület-fenntartó Rt. éjszaka síkosságmentesítette Budapest 1045 kilométeres fő- és tömegközlekedési útvonalhálózatát, a hidakat és a felüljárókat, valamint a köz- és egészségügyi ellátást biztosító intézményekhez vezető mellékutakat - közölte a társaság. A hajnali órákban a BKV járatai menetrend szerint elindultak. A nappali műszakban folytatják a főútvonalak síkosságmentesítését, majd megkezdik a mellékutak szórását.