Több mint 800 alkalommal kellett kivonulniuk a belvíz okozta károk miatt a tűzoltóknak az elmúlt 24 órában. Egy Debrecen környéki tanyáról ki kellett költöznie egy családnak.

Belvíz miatt kitelepítettek egy négytagú családot egy Debrecen külterületén lévő tanyáról szombaton. Az idős házaspár és két felnőtt gyereke az önkormányzattól kapott szükséglakást - közölte a katasztrófavédelem szóvivője. Dobson Tibor szerint a szombati nap folyamán Hajdú-Biharban megyében kellett a legtöbbször, száz alkalommal belvíz miatt kivonulniuk a tűzoltóknak.

Belvíz miatt összesen több mint 800 alkalommal mentek ki a tűzoltók 100 településre az elmúlt 24 órában - mondta el a szóvivő. Lakóházak pincéiből, garázsaiból kellett kiszivattyúzni a vizet. A belvíz ellen legtöbb helyen homokzsákokkal védekeznek. A várhatóan enyhe, csapadékos időjárás miatt rosszabbodhat a helyzet.

Az elmúlt 24 órában főként Püspökladányt, Debrecent, Hajdúszoboszlót, Hajdúböszörményt, Karcagot, Kunhegyest, Kisújszállást, Újfehértót, Kemecsét, Kerekegyházát, Kecskemétet, Tiszakécskét, Gyömrőt, Nagykátát és Tatárszentgyörgyöt sújtotta a belvíz.