Felfüggesztettek a Fideszben  három embert, akiket felelősnek tartanak az úgynevezett szerverügyért, vagyis azért, hogy a párt szerveréről behatoltak az MSZP jelszóval védett választási anyagai közé, és letöltöttek közel háromezer dokumentumot. A szocialisták a felelősök pontos nevét kérik, mert ezt a Fidesz nem adta meg.

A Fideszben három személyt tartanak felelősnek az úgynevezett szerverügyért, amelyet Rogán Antal kampányfőnök "Hiller Pisti retro Che Guevara pólók és Wunderbaum illatosítók" ügyének nevezett frisss közleményében. Rogán az MTI-nek elküldött közleményében arról számolt be, hogy a belső vizsgálat során felelősnek talált három embert azóta felfüggesztették. A személyiségi jogok védelmére való tekintettel, a Fidesz az elkövetők nevét  nem hozta nyilvánosságra.

Rogán Antal múlt csütörtökön a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában elismerte, hogy  a párt frakciójának szerveréről történhetett behatolás az MSZP kampányanyagaiba. Mint mondta, az említett Fidesz-szerverhez mintegy kétszáz "lelkes aktivista" férhet hozzá, valamint országgyűlési képviselők, de az utóbbiak elsősorban a parlament szerverét használják a laptopjukon keresztül.

Burány Sándor, a szocialista párt frakcióvezető-helyettese keddi sajtótájékoztatóján kijelentette, hogy az MSZP a szerverügy politikai felelőseinek megnevezését várja a Fidesztől. Szerinte ugyanis "a vélt elkövetők vannak meg, de nem a felelősök", és "egy szervezet működéséért a főnökök felelősek, nem a beosztottak." Burány úgy fogalmazott, hogy az MSZP azt várja, hogy a Fidesz mondja meg, ki a lopás felelőse: "R. Antal, vagy H. János, vagy R. Máriusz, vagy maga O. Viktor".

A szocialista politikus közlése szerint a dokumentumok között nemcsak kreatív anyagok voltak, hanem az MSZP és a miniszterelnök most induló kampánykörútjának dokumentumai is, valamint a párt kampány-menetrendjével összefüggő tervek egy része. "Fontos, stratégiai jellegű információk ezek" - mondta. Újságírói kérdésre válaszolva ugyanakkor elmondta: súlyos veszteség történt, de az MSZP kampánystábja a helyzetet kezelni tudja.