Emberi fogyasztásra alkalmatlannak minősítette a Heves megyei élelmiszer-ellenőrző állomás azt a négy mázsa húst, amely hétfő este került elő egy szlovák gépkocsiból. A rendőrség rossz minőségű áru forgalomba hozatala miatt indított eljárást a gyanúsítottak ellen.

Négy mázsányi, emberi fogyasztásra alkalmatlan húst foglalt le a Heves Megyei Állategészségügyi és Élelmiszerellenőrző Állomás - tájékoztatta kedden az MTI-t a rendőrség.

A tisztázatlan eredetű élelmiszer egy szlovák gépkocsiból került elő még hétfőn késő este, egy rendőri ellenőrzés során - közölte Oravecz Éva, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.

Az egyik hatvani benzinkútnál két rendőr arra lett figyelmes, hogy egy szlovák rendszámú autóból árut rakodnak át egy magyar felségjelű gépkocsiba, mint később kiderült: különböző húsféleségeket.

Mivel a rakodást végző két szlovák férfi, valamint magyar partnerük az áru eredetét nem tudták igazolni, a rendőrök előállították őket, a húst pedig elküldték az élelmiszer-ellenőrző állomásra.A szakemberek megállapították, hogy a mintegy 200 ezer forint piaci értékű áru emberi fogyasztásra alkalmatlan.

A gyanúsítottak ellen a hatvani rendőrség szakértők bevonásával indított eljárást, rossz minőségű termék forgalomba hozatalának megalapozott gyanúja miatt, - mondta Oravecz Éva.