Pedofil pornóképek birtoklása miatt indult rendőrségi eljárás a volt siófoki SZDSZ-es képviselőjelölt, B. Attila ellen a Havaria Press szerint. Az SZDSZ eddig nem tudott az ügyről, a jelölt hivatalosan családi okok miatt lépett vissza. A rendőrség nem kommentálta a hírt.

A Havaria Press hírügynökség jelentése szerint rendőrségi nyomozás indult egy volt SZDSZ-es képviselőjelölt ellen pedofil pornóképek letöltése miatt. B. Attila Siófokon lett volna a szabad demokraták jelöltje, de két hete visszalépett. A Havaria Press szerint a volt jelölt ügyéről a dán rendőrség jelzése alapján, az Interpol értesítette a magyar hatóságokat. A gyanú szerint pedofil képeket töltött le otthoni számítógépére a férfi.

Bíró Gábor, a Somogy megyei rendőrség szóvivője az [origo]-nak azt mondta, személyiségi jogok miatt a hírt sem cáfolni, sem megerősíteni nem tudja. Hozzátette ugyanakkor, hogy egy siófoki férfi ellen tiltott pornográf felvételek birtoklása miatt eljárás indult, nevet azonban nem mondott a szóvivő.

Horn Gábor, az SZDSZ kampányfőnöke az [origo] kérdésére azt mondta, B. Attila mintegy két héttel ezelőtt jelezte, hogy nem kíván elindulni a siófoki egyéni választókerületben. Horn szerint családi okokra hivatkozott a jelölt, a büntetőeljárásról így a párt nem is szerzett tudomást mostanáig.

A szabad demokrata kampányfőnök hozzátette, tudomása szerint a volt jelölt nem tagja az SZDSZ-nek. B. helyett Csepeli Györgyöt indítja Siófokon egyéniben a párt. B. Attilát nem tudta elérni az [origo], a nevén bejelentett vezetékes telefonon azt mondták, már elköltözött a férfi. A Somogy megyei SZDSZ-irodán és a párt országos központjában pedig azt közölték, hogy volt jelöltjükhöz nincs elérhetőségük.