Párhuzamosan turnézik Orbán és Gyurcsány

2006.02.22. 16:35

Párhuzamosan zajlik a kormányfő és az ellenzék vezetőjének országjárása. A választásokig Gyurcsány Ferenc miniszterelnök az ország minden nagyvárosába és több tucat településére ellátogat, hogy az MSZP programját népszerűsítse. Orbán Viktor Fidesz-elnök országépítő körútja során hetente két-három várost keres fel, ahol más-más témákról beszélget az emberekkel.

Szerdán indult nagy országjáró turnéjára a miniszterelnök. Gyurcsány Ferenc a kampány végéig mintegy 120 településre látogat el, hogy népszerűsítse az MSZP programját. A kormányfő elsőként Budaörsöt, Érdet, Zsámbékot és Székesfehérvárt keresi fel. Csütörtökön Karcag, Kisújszállás és Békéscsaba következik, majd Mosonmagyaróvár és Győr, végül Herend, Pápa, Ajka és Veszprém meglátogatásával zárul a hét.

A kampány végéig az ország minden megyéjébe, minden nagyvárosába elmegy Gyurcsány Ferenc. Egy alkalommal legalább két, legfeljebb öt helyszínen tartanak programokat. Miután a kormányüléseket pár hete áttette a miniszterelnök szerdáról keddre, így neki is van ideje kampányolni a hét második felében.

Információink szerint az útvonal összeállításánál azt vették figyelembe, hogy egy-egy kiruccanás alkalmával két megyét is tudjon érinteni Gyurcsány Ferenc, az úti célok között van kormánypárti és ellenzéki irányítású település is. Napközben a kisebb városokat, falvakat keresi fel a miniszterelnök, este pedig a megyeszékhelyen tart nagy fórumokat. Ha úgy alakul két nap programja, hogy este már nem érdemes visszamenni Budapestre, akkor a szokásos reggeli futásra elkísérhetik a választópolgárok - mint szombaton reggel Pápán, ahová Győrből megy - , de más kötetlen programra, például közös sörözésre nem lesz mód. 

Fotó: MTI
Orbán Viktor országot épít

Orbán Viktor szerdán délután országépítő körútjának részeként Nagykanizsára látogat, pénteken Szombathelyre, utána pedig Székesfehérvárra megy - mondta az [origo]-nak Révész Máriusz. A Fidesz elnökének kommunikációs tanácsadója elmondta: az következő néhány hétben hetente két-három várost keres fel Orbán Viktor.

Minden találkozónak külön témája lesz. Olyan kérdésekkel foglalkozik Orbán Viktor, amelyek az emberek mindennapjait érintik, a nagykanizsai fórumon például az energia és az energia-áremelés lesz a középpontban - mondta Révész Máriusz. Hozzátette: ezekben a témákban konkrét javaslatokat, ígéreteket tesz majd a volt miniszterelnök. Információink szerint a Fidesz márciusi, nyitó kongresszusa után új szakasz nyílik a párt kampányában, más típusú turné váltja fel az "országépítő" körutat.

Nagy Szilvia

KAPCSOLÓDÓ CIKK