Az SZDSZ Sürgősségi osztályt indított internetes oldalán, ahol a tervek szerint összegyűjtik és megmutatják a magyar egészségügy azon jelenségeit, amelyek sürgős gyógyítást igényelnek. Aki akar, küldhet a pártnak e-mailt, sms-t vagy akár mms-t is

"A magyar egészségügy reformra, gyógyításra szorul, állapota hasonló a betegéhez, akivel a Sürgősségi osztályra rohan a mentő" - közölte a Szabad Demokraták Szövetsége. A párt közleményében úgy fogalmaznak, hogy a liberálisok látják a málló vakolatot, a hulló csempét, a hosszú, várakozó sorokat, a lelakott kórtermeket, a toldozott-foldozott, elavult eszközöket, azonban a többi párt mindezeket nem tudja, vagy nem akarja észrevenni.

A közlemény szerint azt várják, hogy a következő hetekben az emberek hírt adjanak arról, mivel találkoznak a magyar egészségügyben, küldjenek e-mailt, SMS-t, MMS-t vagy fotót mindarról, ami az egészségüggyel közvetlenül találkozók és az egészségügyben dolgozók szeme elé tárul.

"Gyűjtsük össze és mutassuk be az állami egészségügyhöz ragaszkodó pártoknak: milyen ma egy magyar kórház, milyen szolgáltatást nyújt a mi pénzünkből a magyar egészségügy!" - áll a közleményben.