Az Egyesült Államokban élő magyarok is kapnak Orbán Viktortól választási részvételre buzdító, voksukat kérő levelet washingtoni értesülések szerint. Horváth János, a Fidesz-MPSZ országgyűlési képviselője, a ház korelnöke vasárnap megkezdi tájékoztató körutját a közelgő választások jelentőségéről és a magyar külképviseleteken történő voksolás módjáról.

Horváth János körútja során New Yorkot, New Brunswickot, Washingtont, Los Angelest és a kanadai Torontót keresi fel. Hétfőn a New York-i Magyar Könyvtárban beszélgetéssel egybekötött előadást tart a magyar nemzetpolitika helyéről a külpolitikai gondolkodásban, Magyarország gazdasági helyzetéről és az országgyűlési választásokról, szerdán pedig egy fórumon vesz részt Washingtonban.

Horváth János 1945-ben a Független Kisgazda és Polgári Párt színeiben parlamenti képviselővé választották. 1947-ben egy koncepciós perben négyévi kényszermunkára ítélték. Részt vett az 1956-os forradalomban, majd külföldre menekült. Emigránsként 41 évet élt az Egyesült Államokban, a többirányú transzferek közgazdaságtanának elismert szakértőjévé lett. A közgazdász professzor 1998-ban költözött vissza Magyarországra.