Gyurcsány nem a kampánycsend előtt vitázna

2006.02.25. 13:55

Az embereknek végig kell tudniuk gondolni, igazat mondtak-e a vitázók, ezért nem lenne jó, ha a kampánycsend előtt vitázna a két nagy párt miniszterelnök-jelöltje - Gyurcsány Ferenc szerint. A kormányfő erről Pápán beszélt egy választási gyűlésen.

Nem lehet a kampánycsend előtti utolsó pillanatban vitatkozni, mert szavainkat ki kell tenni annak a próbának, hogy másnap mindenki végiggondolhassa, igazat mondott-e a miniszterelnök vagy a pártelnök - mondta Gyurcsány Ferenc szombaton Pápán. Minden parlamenti párt elnökének "azt üzenem innen Pápáról, hogy én a következő negyven napban rendelkezésre állok, de csak úgy, hogyha a szavainkat utoljára az egész ország ellenőrizheti" - közölte a kormányfő a város sétálóutcáján tartott gyűlésen.

A Fidesz pénteken először a két választási forduló közötti időszakot, majd az első forduló kampánycsendje előtti napot, április 7-ét javasolta a két miniszterelnök-jelölt televíziós vitájának. A kormányfő ugyanakkor legkésőbb április 5-én vitázna, hogy a másnapi újságokban még olvashatóak legyenek gondolataik. Gyurcsány Ferenc szerint pénteken "nagy zavarban" volt a legnagyobb ellenzéki párt; "mondott ilyent is, meg olyant is", óránként változtatta a véleményét.

KAPCSOLÓDÓ CIKK