Jön Putyin - lezárják a fél várost

2006.02.25. 16:33

Jövő héten érkezik Budapestre Vlagymimir Putyin orosz elnök. A látogatás alkalmából számos fővárosi útvonalon lehet számítani forgalomkorlátozásra, és sok helyen tiltják majd a parkolást is február 28. és március 1 között.

A Budapesti rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint tilos lesz majd megállni:

2006. február 27-én 20 órától február 28-án 18 óráig a

- az I. kerületben a Szent György téren körben, Színház utca mindkét oldalán a Dísz tértől a Szent György térig, a Szent György utca mindkét oldalán a Dísz tértől a Hollós kapuig, a Dísz téren körben, a Krisztina körút mindkét oldalán a Pásztor I. utca és az Erzsébet híd között, a Dózsa György térnél az összekötő út mindkét oldalán a Krisztina körút és az Attila út között, a Palota út mindkét oldalán, a Dózsa György tér körben, az Attila út mindkét oldalán a Dózsa György tér és az Erzsébet híd között.

- az V. kerületben a Szabadsajtó utca mindkét oldalán és Kossuth Lajos utca mindkét oldalán.

Február 27-én 20 órától február 28-án 24 óráig

- XIV. kerületben az Állatkerti körút mindkét oldalán a Hősök tere és az Állatkerti út között, az Állatkerti út mindkét oldalán az Állatkerti Körút és a Dózsa György út között, a Dózsa György út páratlan oldalán a Hősök tere és az Állatkerti út között.

Február 27-én 20 órától február 28-án 12 óráig

- az I. kerületben a Kossuth téren körben, és a XIV. kerületben a Hősök terén körben.

Február 27-én 20 órától március 1-jén 18 óráig

az V. kerületben

- a Zrínyi utca mindkét oldalán a Roosevelt tér és a Nádor utca között, a Mérleg utca mindkét oldalán a Roosevelt tér és a Nádor utca között, a József Attila utca mindkét oldalán, az Alkotmány utca mindkét oldalán,

- a VI. kerületben az Andrássy út mindkét oldalán és a Bajcsy-Zsilinszky út mindkét oldalán,

- a VII. kerületben a Károly körút mindkét oldalán,

- a VIII. kerületben a Múzeum körút mindkét oldalán,

- a IX-X. kerületben, az Üllői út mindkét oldalán a Kálvin tér és a Határ út között,

- a XVIII. kerületben a repülőtérre vezető út mindkét oldalán.

Február 28-án 20 órától március 1-jén 12 óráig

- az V. kerületben a Báthory utca mindkét oldalán a Hold utca és a Szemere utca között, a Szemere utca mindkét oldalán a Báthory utca és az Alkotmány utca között, a Nádor utca mindkét oldalán és a Kossuth tér és a Zoltán utca között, a Zoltán utca mindkét oldalán a Nádor utca és a Szabadság tér között, a Szabadság téren körben a Zoltán utca és a Perczel utca között, a Honvéd utca mindkét oldalán a Báthory utca és a Szabadság tér között, az Aulich utca mindkét oldalán a Szabadság tér és a Batthyány Örökmécses között.

Február 28-án 20 órától március 1-jén 16 óráig

- a II. kerületben, a Mecset utca mindkét oldalán a Margit körút és a Rómer Flóris utca között, a Rómer Flóris utca mindkét oldalán a Veronika utca és a Szemlőhegy utca között, a Szemlőhegy utca mindkét oldalán a Rómer Flóris utca és a Józsefhegyi utca között, a Józsefhegyi utca mindkét oldalán a Cserje utca és a Platinus utca között, a Sarolta utca mindkét oldalán a Szemlőhegy utca és a Palatinus utca között

- a V-VI. kerületben a Nyugati téren körben,

- a V-XIII. kerületben a Szent István körút mindkét oldalán teljes hosszában,

- a VIII. kerületben a Bródy Sándor utca mindkét oldalán a Múzeum körút és a Szentkirályi utca között, a Puskin utca mindkét oldalán a Bródy Sándor utca és a Rákóczi út között, a Múzeum utca mindkét oldalán a Múzeum körút és az Öt Pacsirta utca között.

A BRFK szerint az érintett területeken jelentős forgalmi torlódások várhatók, ezért arra kérik az autósokat, hogy a jelzett útvonalakat kerüljék el. A megállási tilalom ellenére szabálytalanul várakozó járműveket az üzemeltető költségére elszállíttatják a XV. kerületbe, a Mélyfúró utca 6. alatti BRFK telephelyre. Ezekről a járművekről a 06/1-307-5208 telefonszámon lehet érdeklődni.