Két halottja és egy súlyos, életveszélyes sérültje van annak a buszbalesetnek, amely szombaton este történt a Ferihegyi gyorsforgalmi úton. A városközpont felé haladó külföldi turistabusz egy magasságkorlátozó kapunak ütközött, a szerkezet valósággal leborotválta a jármű tetejét. A sofőrt őrizetbe vették.

A busz hét óra után öt perccel ütközött egy magasságkorlátozó kapunak, ami valósággal leborotválta a jármű tetejét. Hírügynökségi információk szerint a buszon összesen 44-en utaztak, 41 utas és három sofőr. A SETRA-típusú, szerb-montenegrói rendszámú busz az elején látható felirat szerint a Belgrád-Mannheim-Frankfurt-Dortmund útvonalon közlekedett.

Sok sérült beszorult a járműbe, őket a tűzoltók szabadították ki a roncsok közül.Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője elmondta, hogy további két súlyos, ám nem életveszélyes állapotú és mintegy 15 könnyebb sérültet mentettek ki. A súlyos sérültek egyike a kórházban belehalt sérülésébe, így a balesetben elhunytak száma kettőre emelkedett. Az első áldozat még a karambol alkalmával hunyt el. A szóvivő nem tud olyan sérültről, aki a jármű alsó szintjén utazott.A mentők húsz kocsival szállítják el a szerencsétlenül jártakat a Baleseti, a Merényi, a János és az Árpád kórház ügyeleteire - tette hozzá Győrfi Pál.

A balesetet sértetlenül átvészelt szerb utasok az éjszakát az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közeli bázisán töltik - közölte a szervezet szóvivője, Dobson Tibor.

Molnár Péter a baleset körülményeiről elmondta, hogy a busz a gyorsforgalmi út aluljáróját már elhagyva ütközött neki a városközpont felőli magasságkorlátozó szerkezetnek. A baleset körülményeinek tisztázása megkezdődött; a sofőrt halálos közúti baleset okozásának gyanújával őrizetbe vették - mondta Unger Pál őrnagy, a BRFK ügyeletvezetője.