Szombatra tovább romlott a belvízhelyzet

2006.02.25. 11:21

A lehűlés miatt rövid távon várhatóan nem emelkedik a belvízzel veszélyeztetett területek szám, ugyanakkor péntekhez képest szombaton 9 ezer hektárral nagyobb terület állt víz alatt. A kitelepítettek száma 106-ra nőtt.

Kis mértékben romlott a belvízhelyzet az országban, ugyanakkor az elöntött területek nagysága a lehűlés miatt rövid távon várhatóan nem emelkedik - közölte szombaton a katasztrófavédelem.

A belvízzel elöntött területek nagysága elérte a 183 ezer hektárt, ami 9 ezer hektárral több, mint pénteken - mondta Dobson Tibor, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője. Belvízvédelmi készültséget 120 településen tartanak fenn, közülük Kisújszálláson és Karcagon a legszigorúbb, III. fokozatút.

A szóvivő beszámolt arról, hogy a kitelepítettek száma 106-ra nőtt. A Békés megyei Kőröstarcsáról hat, Kunhegyesről öt ember kényszerült elhagyni otthonát - egy-egy vályogházat. A tűzoltóknak az elmúlt 24 órában kilencven alkalommal kellett beavatkozniuk vagy menteniük.

A belvízhelyzet továbbra is Jász-Nagykun-Szolnok megyében a legrosszabb. Kunhegyesen négy épületből 22 embert kellett kitelepíteni.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK