Újra lesz fideszes választási jogsegélyszolgálat

2006.02.25. 15:59

Újra indul a fideszes választási jogsegélyszolgálat. Az Új Demokrácia Központ - akárcsak elődje a 2002-es választások idején - az esetleges jogsértésekről várja a bejelentéseket.

Hétfőtől Új Demokrácia Központ néven választási jogsegélyszolgálatot működtet a Fidesz a választások tisztasága érdekében. Ezt szombaton jelentette be Szájer József európai parlamenti képviselő és Kontrát Károly, a központ vezetője. A sajtótájékoztatón megtörtént az első bejelentés is: Arnóth Sándor, a Fidesz püspökladányi képviselőjelöltje számolt be egy pénteki lakossági fórum megzavarásáról.

Kontrát Károly szerint a központ - amelyet a 2002-es választások előtt hívott életre először a Fidesz - legalább a választások második fordulóját követő 15 napig működik majd a budapesti Polgárok Házában. A kampány és a választások során ide panasszal az állampolgárok az őket ért jogsértések miatt.

Arnóth Sándor, Püspökladány fideszes országgyűlési képviselője arról számolt be a, hogy péntek este kilenc csuklyás férfi akarta megzavarni a párt püspökladányi politikai gyűlését. A politikus szerint ezzel "nyílt támadás érte a magyarországi demokráciát". Arra a kérdésre, hogy ki állhatott a "támadás" hátterében, Arnóth Sándor úgy fogalmazott: bár egy zöld szervezet magára vállalta az akciót, véleménye szerint "ez nem a zöldek módszere, egészen más színek jöhetnek szóba: vagy a barna vagy a vörös".

KAPCSOLÓDÓ CIKK