Orbán szerint a Fidesz kész a kormányzásra

2006.02.27. 10:27

Orbán Viktor szerint a Fidesz készen áll a kormányzásra. A Fidesz elnöke egy hétvégi konferencián elmondta: olyan kormányt kell választani, amely magyar fejjel gondolkodik, és a magyar emberek szemével nézi a világot.

Készen állunk a kormányzásra - jelentette ki Orbán Viktor vasárnap a Polgári kormányzás 2006 munkacsoport záró konferenciáján. A Fidesz elnöke a Károli Gáspár Református Egyetem dísztermében tartott konferencián elmondta: a magyar szolidaritás politikájával, a szolidáris piacgazdaság programjával rendelkező erőnek kellene a következő választáson a kormányzásra felhatalmazást kapnia.

"A magyar szolidaritás gazdasága, állama és politikája azt jelenti, hogy olyan kormányt választunk magunknak, amely a magyar emberek szemével nézi a világot, magyar fejjel gondolkodik, magyar szívvel érez és a magyar érdekek megvédését tarja a legfontosabbnak" - mondta Orbán Viktor.

Orbán szerint a szolidáris állam, a szolidaritás elvére épülő program úgy nem jöhet létre, "hogyha valaki azt mondja, hogy van egy ember, van egy program" - utalt a politikus Gyurcsány Ferencre. "Nekünk ugyanis nem egy ember programjára van szükség, hanem a magyar szolidaritás programjára" - emelte ki Orbán, aki szerint ezt a programot konzultációk során kell felépíteni .

A demokratikus viták nagy része az emberek túlnyomó többségét foglalkoztató kérdésekről kell, hogy szóljon, nem az egyébként fontos értelmiségi értékvitákról - jelentette ki a Fidesz elnöke, megjegyezve: ha a populizmus vádját így kell érteni, akkor vállalható.

A Fidesze elnöke elmondta: világosabban kell meghatározni a parlamenti képviselők összeférhetetlenségi szabályait, szabályozottá kell tenni a befolyásolás módját, a közigazgatásban pedig szankciókat is tartalmazó etikai kódexet kell kialakítani.

A Polgári kormányzás 2006 munkacsoport tavaly óta hét konferencián ismertette a Fidesz kulturális, humánpolitikai, gazdaságpolitikai, sportpolitikai, honvédelmi, valamint a nőkkel kapcsolatos stratégiáját, a legutóbbi tanácskozáson pedig bemutatták a Fidesz budapesti kormányzati programját.

KAPCSOLÓDÓ CIKK