Felüljáró alá szorult egy kamion az M3-ason

2006.02.28. 17:35

Beszorult egy kamion az M3-as autópálya egyik felüljárója alá Görbeháza és Polgár között. A balesetet valószínűleg műszaki probléma okozta, a kamion vezetője megsérült.

Beszorult egy kamion az M3-as autópályán egy felüljáró alá Görbeháza és Polgár között kedd délután, a jármű vezetője nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett - közölte az MTI-vel az emődi autópálya-mérnökség vezetője, Galajda Péter.

A teherautó platója szinte teljesen begyűrödött a 185-ös kilométerszelvénynél lévő felüljáró alá. Az autópályák építésénél a felüljárókat úgy alakítják ki, hogy a kamionok gond nélkül átférjenek alatta, ezért műszaki probléma okozhatta a balesetet - mondta Galajda Péter.
    
A nyerges szerelvényrész műszaki okok miatt felemelkedett, és beszorult a nagybagodi bekötőút hídja alá. A felüljáróban jelentős anyagi kár keletkezett.
   
Az autópályát Budapest irányában teljes szélességében lezárták a mentés idejére, a teherautót a katasztrófavédelem szakemberei szabadítják ki a "felüljáró fogságából" - jegyezte meg Galajda.