Nőnapon vitázik Kóka és Áder

2006.02.28. 15:32

Március 8-án, élő televíziós műsorban vitázik egymással Kóka János és Áder János. Az MSZP hétfőn közölte, hogy amíg nem nyilvános a Fidesz programja, addig a kormánytagok nem tudnak miről vitatkozni az ellenzék politikusaival. Az SZDSZ-es gazdasági miniszter azonban kiáll a Fidesz frakcióvezetőjével.

Mégis útjára indul a Fidesz által kezdeményezett Magyarország 2006 vitasorozat, Kóka János gazdasági miniszter elfogadta Áder János kihívását - áll az ellenzéki párt közleményében. Az energiaárakkal és a megélhetéssel kapcsolatos vitára március 8-án, élő televíziós műsorban kerülhet sor - közölte újságírókkal Deutsch-Für Tamás, miután kedden megbeszélést folytatott a miniszter munkatársaival.

A felek megállapodtak abban is, hogy az Áder-Kóka vita közvetítésére a Magyar Televíziót kérik fel. Deutsch-Für Tamás elmondta: nyitott arra, hogy a Fidesz által javasolt Magyarország 2006 vitasorozatban érintett többi kormánytaggal is külön-külön egyeztessen az időpontról.

A Fidesz a múlt héten kezdeményezte, hogy a kormány tagjai és a Fidesz politikusai hét témában vitázzanak az elmúlt négy évről, illetve a pártok terveiről. Hétfőn egyeztettek volna a részletekről, de az MSZP azzal utasította el az ötletet, hogy amíg nem ismert a Fidesz programja, addig nem tudnak miről vitatkozni. Gyurcsány Ferenc és Orbán Viktor április 5-i miniszterelnök-jelölti vitájára biztosan sor kerül.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK