Előzetes letartóztatásba helyezték a Ferihegyi úti buszbalesetet okozó sofőrt. A sofőr nem fellebbezett, a döntés jogerős. A baleset szombat este történt, amikor a Ferihegyi úton, a városközpontba tartó busz egy magasságkorlátozó kapunak hajtott. A tragédiában két ember meghalt, közel harmincan megsérültek.

Előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság a Ferihegyi úti, két halálos áldozatot követelő buszbaleset miatt meggyanúsított szerb sofőrt kedden. A gyanúsított beismerte tettét és nem fellebbezett a döntés ellen, így az jogerős - mondta Borbély Zoltán, a Legfőbb Ügyészség szóvivője.

A többségében szerb utasokat szállító emeletes busz február 25-én este, a főváros XVIII. kerületében a repülőtérről a városcentrum felé haladt, amikor a gyorsforgalmi úton egy magasságkorlátozó kapunak ütközött. A szerb-montenegrói busz felső szintje szétroncsolódott, két szerb utas életét vesztette, egy horvát sérült állapota jelenleg is válságos, életveszélyes. Egy személy maradandóan, négyen súlyosan, 27-en pedig könnyebben sérültek meg - tette hozzá.

A baleset előtt nem sokkal három magasságkorlátozó közlekedési táblát is figyelmen kívül hagyott a buszvezető. A gyanúsításban szereplő halálos tömegszerencsétlenséget eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétsége a törvény szerint kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel sújtható.