Rögtönzött vitát tartott Áder és Kóka

2006.02.28. 13:40

Kóka János gazdasági miniszter egy keddi sajtótájékoztatója után felment Áder János irodájához, hogy vitatkozzon a Fidesz frakcióvezetőjével a gazdaság helyzetéről. Az éppen távozni készülő Áderrel rövid, rögtönzött vitát is tartottak a gázárakról.

Rögtönzött vitát folytatott egymással Kóka János gazdasági miniszter és Áder János, a Fidesz frakcióvezetője kedden Budapesten, a Képviselői Irodaházban. Kóka János előzőleg Magyar Bálint oktatási miniszterrrel tartott közös sajtótájékoztatón jelentette ki: "vitatkozni szeretnék, de nagyon". Elmondta, hogy szívesen vitatkozna Áder Jánossal vagy más fideszes politikussal energiapolitikáról, gazdaságpolitikáról.

Az SZDSZ-es sajtótájékoztató után Kóka János felment az irodaház hetedik emeletére, a Fidesz kabinetirodájába. Áder János, aki éppen menni készült egy pécsi fórumra, azt mondta a gazdasági miniszternek, hogy Deutsch-Für Tamással egyeztessen a vita időpontját illetően. A két politikus ezután arról vitázott, hogy a kormány miért és mennyivel emelte 2002 és 2006 között a gáz árát.

KAPCSOLÓDÓ CIKK