Tudtán kívül lett listás jelölt egy SZDSZ-es polgármester

2006.02.28. 18:41

Nem is akart felkerülni az SZDSZ fővárosi választási listájára az egyik képviselőjelölt. Ezért pénteki rendkívüli választmányi ülésén a fővárosi SZDSZ-nek módosítania kell a korábban komoly vita árán elfogadott országgyűlési választási listáját.

A januárban elfogadott fővárosi lista elsődlegesen azért módosul, mivel az 5. helyre sorolt ferencvárosi polgármester, Gegesy Ferenc kijelentette: "tudtán és akaratán kívül jelölték" a listára.

Januárban komoly vita után fogadták el a párt fővárosi listáját. A választmány döntő többsége ugyanis elutasította a Kuncze Gábor által beterjesztett javaslatot, amely szerint Demszky Gábor, Pető Iván, Lakos Imre, Béki Gabriella és Bőhm András lett volna a sorrend. Hasonlóképpen leszavazták Demszky Gábor, valamint Ungár Klára listáját is.

Mindkettőn szerepelt Pető Iván és Béki Gabriella is az első öt hely egyikén a főpolgármester mellett. A végül elsöprő többséget kapott és a fővárosi vezetés által preferált lista szerint Demszky Gábor, Lakos Imre, Bőhm András, Csécsei Béla és Gegesy Ferenc lett a sorrend.

A pénteki választmányi ülésre az SZDSZ budapesti elnöksége a Demszky-Pető-Lakos-Bőhm-Béki sorrendet tartalmazó javaslatot terjeszti elő. Az elnökségi tagok szerint, ha az ülésen részt vesz Kuncze Gábor s beterjeszti a Demszky-Pető-Lakos-Béki-Bőhm sorrendet, akkor arról is szavaznak majd. Az viszont bizonyosnak tűnik, hogy egyetlen kerületi polgármester sem szerepel majd a lista első öt helyén.

KAPCSOLÓDÓ CIKK