Meglett a hétfőn eltűnt három alcsútdobozi gyerek. Kiderült, a két fiút és unokatestvérüket - egy kislányt - a fiúk édesanyjához vitte magával az anya testvére. A gyerekekre az anya barátjának fővárosi lakásán találtak rá.

Megtalálták azt a három kisgyermeket, akik hétfőn tanítás után nem tértek haza otthonukba. Az unokatestvéreket a két kisfiú édesanyja barátjának lakásán Budapesten a VII. kerületben találták meg a rendőrök.

A 11 éves kislányt és unokaöccseit - egy 10, illetve 8 éves fiú testvérpárt - tanítás után hiába várta a nagyanyjuk alcsútdoboz-göböljárási otthonukba. A gyerekek az ő gondjaira voltak bízva. A rendőrség nagy erővel kezdte keresni őket.

R. Szabó Ágnes, a Fejér Megyei Rendőr- Főkapitányság szóvivője közölte, az adatgyűjtés során megállapították, hogy a testvérpár édesanyjának a testvére vitte magával a gyerekeket iskola után, hogy a fiúk édesanyjukkal találkozzanak.

Miután a két fiú és a kislány - akik unokatestvérek - a nagymama gondozására voltak bízva és "az ő felügyelete alól kerültek kivonásra", családi állás megváltoztatása miatt indult eljárás az ügyben. A gyerekeknek nem történt bajuk, a rendőrök visszavitték őket a nagyanyjukhoz.