Több mint 600 négyzetméteren lángolt egy használaton kívüli üzemcsarnok a volt Ikarus-gyár területén. Személyi sérülés nem történt.

Bontás közben kigyulladt az egykori Ikarus-gyár szerdán délben, Budapesten. Az MTI helyszínre igyekvő munkatársa szerint már az Örs vezér térről látszott a mátyásföldi üzemcsarnokban fellobbant lángok füstje. A Fővárosi Tűzoltóság szóvivője, Molnár Péter arról tájékoztatta az [origo]-t, hogy délután egy óra után visszaminősítették a kezdetben elrendelt 4-es fokozatú riasztást 2-esre.

Az oltás nagyrészt befejeződött, az épület már nem ég lánggal, csak a beizzásokat kell megszüntetni. A szóvivő az [origo]-nak elmondta: egy használaton kívüli üzemcsarnok gyulladt ki. A tetőszerkezet 600-800 négyzetméteres területen fogott lángot, a hőterhelés miatt egy 300-400 négyzetméteres darabja le is szakadt.  Az oltásban 92 tűzoltó 25 járművel vett részt. Molnár szerint személyi sérülés nem történt, a munkájukat végző tűzoltókon kívül más nincs veszélyben. A tűz keletkezésének okát még nem sikerült megállapítani.

[origo]/MTI